Studentki Dietetyki Państwowej Uczelni im. Stefana
Batorego napisały artykuły o ziołach, które zostały opublikowane w Innowacjach
w Pielęgniarstwie i Naukach o Zdrowiu (5)/2020 (wyd. Państwowa
Uczelnia Zawodowa we Włocławku). Maja Ambroziak i Małgorzata Stanowska pisały o
właściwościach tymianku, natomiast Olga Suska i Oliwia Turkot pisały o oregano.
Obie prace przeglądowe dotyczyły wpływu i wykorzystania ziół w lecznictwie,
kuchni i kosmetyce.
Dla zainteresowanych podajemy linki do treści prac:
Ambroziak
M., Stanowska M., Sikorska-Zimny K. (2020). Tymianek – roślina o wielu
zastosowaniach. Innowacje w Pielęgniarstwie i Naukach o Zdrowiu 1 (5)/2020, s.
116-127
DOI: http://dx.doi.org/10.21784/IwP.2020.006
Suska O., Turkot O., Sikorska- Zimny K. (2020). Oregano
- właściwości i wykorzystanie przez ludzi. Innowacje w Pielęgniarstwie i
Naukach o Zdrowiu 2 (5)/2020, s. 124-136 DOI: http://dx.doi.org/10.21784/IwP.2020.012