30 marca br., odbędzie się finał trzeciej edycji konkursu
„Kulinaria dietetyczne”, zorganizowany przez Państwową Uczelnię im.
Stefana Batorego.
Celem konkursu jest:
- zachęcenie do rozwijania umiejętności z zakresu
technologii gastronomicznej i dietetyki;
- podnoszenie poziomu efektywności kształcenia
zawodowego;
- dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych; 
- rozwijanie zainteresowań wśród uczniów; 
- rozbudzenie inicjatywy, pomysłowości i innowacyjności
kulinarnej.
W konkursie bierze udział 14 szkół: 
1.	Powiatowy Zespół Szkół nr 2 im.  M. Dąbrowskiej w Sieradzu 
2.	Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Alojzego Prospera Biernackiego w Lututowie 
3.	Zespół Szkół im. W. Witosa w Jasieńcu 
4.	Zespół Szkół Nr 2 w Żyrardowie 
5.	Zespół Szkół Nr 1 w Grodzisku Mazowieckim 
6.	Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi 
7.	Zespół Szkół Nr 1 im. J. S. Cezaka w Zgierzu 
8.	Zespół Szkół Nr 1 im. Batalionów Chłopskich w Bratoszewicach 
9.	Zespół Szkół Ponadpodstawowych Nr 3 im. W. S. Reymonta w Łowiczu 
10.	Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi 
11.	Zespół Szkół w Głuchowie 
12.	Zespół Szkół Rolniczych im. Władysława Grabskiego w Sędziejowicach 
13.	Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 im. Stanisława Staszica w Tomaszowie Mazowieckim 
14.	Zespół Szkół Nr 3 im. Wisławy Szymborskiej w Skierniewicach