30 marca br., odbędzie się finał trzeciej edycji konkursu
„Kulinaria dietetyczne”, zorganizowany przez Państwową Uczelnię im.
Stefana Batorego.
Celem konkursu jest:
- zachęcenie do rozwijania umiejętności z zakresu
technologii gastronomicznej i dietetyki;
- podnoszenie poziomu efektywności kształcenia
zawodowego;
- dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych;
- rozwijanie zainteresowań wśród uczniów;
- rozbudzenie inicjatywy, pomysłowości i innowacyjności
kulinarnej.
W konkursie bierze udział 14 szkół:
1. Powiatowy Zespół Szkół nr 2 im. M. Dąbrowskiej w Sieradzu
2. Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Alojzego Prospera Biernackiego w Lututowie
3. Zespół Szkół im. W. Witosa w Jasieńcu
4. Zespół Szkół Nr 2 w Żyrardowie
5. Zespół Szkół Nr 1 w Grodzisku Mazowieckim
6. Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
7. Zespół Szkół Nr 1 im. J. S. Cezaka w Zgierzu
8. Zespół Szkół Nr 1 im. Batalionów Chłopskich w Bratoszewicach
9. Zespół Szkół Ponadpodstawowych Nr 3 im. W. S. Reymonta w Łowiczu
10. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi
11. Zespół Szkół w Głuchowie
12. Zespół Szkół Rolniczych im. Władysława Grabskiego w Sędziejowicach
13. Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 im. Stanisława Staszica w Tomaszowie Mazowieckim
14. Zespół Szkół Nr 3 im. Wisławy Szymborskiej w Skierniewicach